Panasonic Visual Solutions nieuwsbrief mei 2017

01-06-2017

 

 

mei 2017

Visual Solutions

 

Visual System Solutions

 

 

Welkom bij de nieuwsbrief van het Panasonic Visual System Solutions-team van mei, met daarin het laatste nieuws, evenementen en ontwikkelingen op vlak van projectoren en displays.

 

  • De beste en de helderste – nieuwe draagbare projectors
  • Drake-fans wanen zich op de maan
  • Panasonic steelt de show op ISE en Prolight + Sound
  • Lenzenassortiment compleet met nieuwe ET-DLE105
  • We zijn aanwezig op InfoComm 2017
  • Buitenaardse projectie
  • Design-awards in Milaan
  • Panasonic Visual Academy - trainingsdata

 

De beste en de helderste – de nieuwe hoogwaardige draagbare projectoren van Panasonic

Nieuw: de Panasonic PT-VZ580 serie draagbare projectoren. Deze serie bestaat in totaal uit zes nieuwe modellen met een grotere helderheid (5000 lumen) en hoger contrast (16.000:1) die een uitzonderlijke beeldkwaliteit leveren.

 

Gebruiksgemak heeft de hoogste prioriteit bij deze serie, die dus perfect geschikt is voor vergaderingen en presentaties. Als eerste ter wereld gebruiken deze projectors de Plug-and-Sharetechnologie, voor eenvoudig draadloos delen met een druk op een knop. De serie is uitgerust met geavanceerde Miracast, dus Android-gebruikers kunnen hun schermen draadloos rechtstreeks naar de projector delen.

 

De bedrade verbinding is ook flexibeler geworden: niet alleen is er maar één kabel nodig voor de aansluiting, maar Panasonic heeft het bereik van de DIGITAL LINK-kabel ook uitgebreid tot 150 m. Een van de andere verbeteringen is dat het filter nu twee keer kan worden gewassen, waardoor dit onderdeel twee keer zo lang meegaat.

 

Meer informatie >>

 

 

 

 

 

Drake-fans wanen zich dankzij laserprojectors op de maan

Na het succes van zijn Noord-Amerikaanse tournee, wilde de Canadese rapper Drake zijn fans in Europa iets nieuws laten zien.

 

Tourdirector en designer Steve Kidd en lighting director en designer Guy Pavelo brachten samen met PRG, leverancier van technologie voor grote evenementen, een spannend concept tot leven.

 

Geïnspireerd door een kunstinstallatie in Toronto, transformeerde het team een bol met een doorsnede van bijna 14 meter met acht PT-RZ31K-laserprojectoren in de aarde, de maan en de zon. Guy Pavelo legt uit: "Voor deze illusie maakt het team gebruik van d3 en BlackTrax voor het mappen en tracken van de bal, terwijl die tijdens de show wordt opgeblazen. Zo kunnen we de projectie goed uitlijnen en raken we steeds de hele bal.”

 

Met het gespecialiseerde BlackTrax-systeem kunnen bewegende objecten met alle technologie in de show exact worden gevolgd, waardoor een indrukwekkend visueel effect ontstaat. De PT-RZ31K kon dit enorme live evenement met gemak aan, dankzij de 30.000 lumen helderheid van de SOLID SHINE-laser.

 

Meer informatie >>

 

 

Panasonic steelt de show op ISE en Prolight + Sound

De betoverende liveshow van Panasonic op ISE, een van de grootste beurzen van Europa, heeft de prijs voor de beste live demonstratie van rAVe Publications gewonnen.

Voor de show, waarin een echte goochelaar met ongelooflijke effecten interactief samenspeelde met een virtuele projectie, werden de nieuwe Panasonic-laserprojectors PT-RZ31 en PT-RZ21 gebruikt. Hierbij maakten ze gebruik van , met BlackTrax, D3 Technologies, Airstage en Painting with Light.

 

En er was meer succes: de PT-RZ31K won de Prolight + Sound International Press-prijs voor het beste videoprojectieapparaat.

 

Bekijk de video >>

 

 

Lenzenassortiment compleet met nieuwe ET-DLE105

Dankzij de gloednieuwe ET-DLE105-lens omvatten de 1DLP-lenzen van Panasonic nu het volledige bereik van projectieverhoudingen. De lens, waar veel klanten om gevraagd hebben, is gemaakt voor projectverhoudingen van 1,0m-1,3m.

De nieuwe lens is compatibel met de volgende modellen: PT-RZ970/RW930/RX110, PT-RZ770/RW730/RZ660/RW620, PT-DZ870/DW830/DX100, PT-DZ780/DX820.

 

Meer informatie >>

 

 

 

Panasonic-projectors de ster van buitenaardse projectie

Panasonic-projectors zijn gebruikt bij een 3D-mappingshow ter gelegenheid van de opening van het nieuwe natuurkundegebouw van de Universiteit van Durham. Projectiespecialist The Projection Studio gebruikte zes Panasonic PT-DW17K2-projectors om de buitenkant van het gebouw in licht te hullen.

 

In de multimediashow met de titel ‘Worlds, Systems & Creations’ werd artwork van The Projection Studio gecombineerd met computersimulaties van het heelal. Zo vertelden ze het verhaal van de 18e-eeuwse astronoom en wiskundige Thomas Wright, die als eerste de vorm van de Melkweg beschreef.

 

Ross Ashton van The Projection Studio: “Panasonic-projectors doen recht aan ons werk, met hun grote helderheid en kleurdiepte.” Panasonic is een van de weinigen die de 4:3-verhouding bieden, de perfecte verhouding voor projectiemapping op gebouwen.

 

Lees hier de volledige case study >>

 

 

Elektronica en vakmanschap bij design-awards in Milaan

Panasonic Design maakte als een van de deelnemers aan het designevenement Fuorisalone in Milaan drie verschillende installaties, die werden getoond in de Accademia di Belle Arti di Brera. De tentoonstelling met de titel ‘Electronics Meets Craft’, was gebaseerd op de Japanse afkomst van Panasonic en kreeg de prijs voor het beste verhaal.

 

Panasonic, dat zijn 100e verjaardag nadert, werkte via het Appliance Design-team nauw samen met GO ON, een groep vaklieden uit Kyoto die traditionele technieken gebruiken voor design met een moderne uitstraling. De installaties waren geïnspireerd op die samenwerking en het idee van ‘Future Craft’, de filosofie van Panasonic voor het vervaardigen van hoogwaardige apparaten voor de toekomst.

 

Met acht PT-DZ13-projectors werd voor de installaties een reflectieve ruimte gemaakt, waarin de rust van de natuur werd opgeroepen met state-of-the-art projectie met hoge helderheid.

 

Lees hier de volledige case study >>

 

 

Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

Onze volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn zojuist bekendgemaakt en geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die de relevante online cursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met onze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en onze nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Kalender voor de lente en de zomer:

30 mei Nieuwe producten - projector en display: Training nieuwe producten

1 juni: Nieuwe producten - projector en display: Training nieuwe producten

4 juli: Certificering projector: Visual expert

5 juli: Certificering projector: Visual advanced expert

6 juli: Certificering display: Visual advanced expert

 

Alle trainingssessies vinden plaats in ons Europese trainingscentrum in
Wiesbaden in kleine, praktijkgerichte, interactieve groepen.

 

U kunt zich hier aanmelden voor een plaats >>

 

 

Your Visual Distributor