Panasonic Visual Solutions nieuwsbrief juni 2017

04-07-2017

 

 

juni 2017

Visual Solutions

 

 

Welkom bij de nieuwsbrief van het Panasonic Visual System Solutions-team van juni, met daarin het laatste nieuws, evenementen en ontwikkelingen op vlak van projectoren en displays.

 

In deze nieuwsbrief:

  • Met LinkRay-technologie kunnen klanten met de snelheid van het licht content verzamelen
  • Nieuw: de kleinste en lichtste 20.000 lumen laserprojector ter wereld
  • Assortiment accessoires voor projectors uitgebreid met huurframe
  • Fantasiewerelden komen tot leven in Comics Station Antwerp
  • Watertentoonstelling overspoeld met licht
  • Schermen van Panasonic stimuleren productief leren
  • Panasonic Visual Academy - komende trainingsdata

 

Professionele display

Met LinkRay-technologie kunnen klanten met de snelheid van het licht content verzamelen

LinkRay™ is een unieke VLC-technologie (Visual Light Communication) die gebruik maakt van ledlicht om digitale content over te brengen naar mobiele toestellen. Digitale informatieschermen, wegwijzers en andere lichtbronnen kunnen zo worden omgezet in één-op-één marketingtools voor smartphones.

 

Naast het assortiment lcd-displays met geïntegreerde LinkRay™-technologie biedt Panasonic nu ook twee typen modulators, met vaste en variabele ID's, waarmee elke ledlichtbron (bord of andere lichtbron) gegevens kan verzenden. Eén variabele modulator kan een onbeperkt aantal ID-signalen verwerken, zodat verschillende inhoud kan worden verzonden.

 

Producten bekijken >>

 

Panasonic levert de hardware waarin de LinkRay-transmissiefunctie is geïntegreerd, een SDK voor het maken van smartphone-apps en het LinkRay-serviceplatform dat nodig is om ID's aan webcontent te koppelen. Ons platform is ook voorzien van verschillende services met toegevoegde waarde, zoals vertaling in meerdere talen, aanpasbare inhoud en analyse van gebruiksgegevens.

 

Meer informatie >>

 

 

Projector voor grote locaties

Nieuw: de kleinste en lichtste 20.000 lumen laserprojector ter wereld

De kleinste filterloze projector met ultrahoge helderheid ter wereld met de kleinste footprint van alle 20.000 lumen modellen die momenteel op de markt zijn, wordt naar verwachting geïntroduceerd in november 2017.

 

De PT-RZ21K is specifiek ontworpen voor verhuur, live entertainment, evenementenorganisatie en permanente grote locaties, en werkt 20.000 uur onderhoudsvrij. Een lichtbron met dubbele laser, met ingebouwde redundantie voor ononderbroken projectie, maakt deze projector de perfecte DLP-projector met 3 chips voor essentiële toepassingen die veel aandacht trekken.

 

De projector is ook de lichtste en kleinste in zijn klasse, waardoor hij gemakkelijker en met minder mankracht kan worden verplaatst. De PT-RZ21K kan ononderbroken 24 uur per dag worden gebruikt en dankzij het gebruik van lasertechnologie is er in de loop van de tijd veel minder verslechtering van de beeldkwaliteit. De totale gebruikskosten voor bedrijven zijn daardoor lager.

 

Meer informatie >>

 

Projectoraccessoires

Assortiment accessoires uitgebreid met huurframe

Nieuw in het Panasonic accessoire-assortiment: het op maat gemaakte huurframe. Het huurframe, dat specifiek is ontworpen voor projectors van Panasonic, is de ideale manier om projectors voor live evenementen op te hangen. U kunt niet alleen veilig projectors bevestigen en ophangen aan de frames, maar als ze eenmaal zijn gemonteerd kunt u ook eenvoudig nauwkeurige aanpassingen doen. Met de stelschroeven kunt u het niveau en de positie van de projector met ongeveer 5 graden aanpassen, zodat het beeld perfect kan worden uitgelijnd.

 

Meer informatie >>

 

 

Casestudy

Fantasiewerelden komen tot leven in Comics Station Antwerp

Comics Station Antwerp, een nieuw pretpark rond het thema strips in het centrum van Antwerpen, koos voor een interactieve benadering om striphelden de 21e eeuw binnen te loodsen. Voor het maken van een volledig interactieve ervaring die toekomstige generaties stripfans zou inspireren, was een kundige partner nodig. Panasonic hielp graag.

 

Comics Station wilde strips niet statisch laten zien in een museum, maar ze juist tot leven brengen. CEO en partner Wim Hubrechtsen: “Onze droom was om bezoekers onder te dompelen in de wereld van deze stripfiguren en hen laten ervaren hoe ze in de loop van de tijd zijn veranderd.”

 

Panasonic was een totaalleverancier voor Comics Station, van audiovisuele oplossingen tot beveiliging, brandalarm, communicatie-infrastructuur en airconditioning.

 

Wat AV-apparatuur betreft installeerde Comics Station 22 laserprojectors en meer dan 90 displays van Panasonic, met overlay-functionaliteit van een andere fabrikant, waardoor touchscreen-functies mogelijk werden.

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Casestudy

Watertentoonstelling overspoeld met licht

Hydropolis, een op water gericht Pools wetenschapscentrum, gebruikt in totaal 57 projectors van Panasonic voor 360°- en 3D-mapping en voor interactieve projectie.

 

De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis langs multimediashows en kunstinstallaties om zo de rol van water in het leven van de mens te verkennen. Het centrum is zeven dagen per week geopend, dus de AV-apparatuur moest geschikt zijn voor vrijwel continu gebruik.

 

Veertien Panasonic PT-DZ870 DLP-projectors projecteerden met ultra-short-throw-lenzen op een 360°-scherm en een 3D-wereldbol, terwijl met twee andere DZ870-projectors een model van de rivier de Nijl tot leven werd gebracht met behulp van de geïntegreerde randovervloeiing van de projectors. In de ‘Living Ocean'-zone werd projectie met motion tracking gebruikt voor een interactieve vertoning.

 

“Hydropolis is een uitstekend voorbeeld van het bijzondere effect dat je met multimediaoplossingen kunt bereiken", zegt Magdalena Przasnyska, Senior Sales and Marketing Manager bij Panasonic.

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Casestudy

Schermen van Panasonic stimuleren productief leren

Als onderdeel van de voorbereidingen voor een gloednieuw gebouw zoekt de Management School van de universiteit van Lancaster naar nieuwe manieren om technologie te gebruiken in het onderwijs.

 

In nauwe samenwerking met integrator Pure AV hielp Panasonic bij het creëren van een ruimte die plaats biedt aan maximaal 35 studenten rond vijf werkstations. De kern wordt gevormd door 42-inch TH-42LFE8-schermen van Panasonic, naast Kramer Via connect Pro draadloze hubs.

 

Dankzij de nieuwe indeling kunnen studenten gemakkelijk in groepen werken en kunnen ze met hun persoonlijke apparaten verbinding maken met de display. Ze kunnen bestanden meteen delen met andere apparaten en hun schermen spiegelen op de displays, waardoor ze eenvoudiger kunnen samenwerken.

 

David Neal, Teaching Space Co-ordinator van de universiteit van Lancaster, legt uit: "De mogelijkheid om een actievere, persoonlijker leerervaring te bieden zal een belangrijk deel gaan uitmaken van het toekomstige onderwijs.”

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Training Academy

Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

Panasonic's volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn zojuist bekendgemaakt en geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die de relevante online cursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met deze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en Panasonic's nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Kalender voor de lente en de zomer:

5 juli: Certificering projector: Visual advanced expert

6 juli: Certificering display: Visual advanced expert

 

Alle trainingssessies vinden plaats in ons Europese trainingscentrum in
Wiesbaden in kleine, praktijkgerichte, interactieve groepen.

 

Meer informatie en aanmelden >>

 

Your Visual Distributor