Panasonic Visual Solutions Nieuwsbrief oktober 2017

06-11-2017

 

 

oktober 2017

Visual Solutions

 

 

Dit is de nieuwsbrief van oktober van het Panasonic Visual System Solutions-team, waarin u alles leest over het laatste nieuws, evenementen en ontwikkelingen op het gebied van projectors en schermen.

 

In deze nieuwsbrief:

 • RZ21K 20.000 lumen laserprojector wordt de kleinste en lichtste ter wereld
 • Uiterst betrouwbare, professionele 24/7 schermen voor informatievoorziening
 • Digitale inhoud rechtstreeks naar apparaten stralen met de LinkRay-technologie
 • Betere visitor journeys voor het Petersen Automotive Museum dankzij LinkRay-technologie
 • Panasonic-videowanden zijn nu nog eenvoudiger te installeren
 • Fantasiewerelden komen tot leven in Comics Station Antwerp
 • Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

 

Projectoren voor grote locaties

RZ21K 20.000 lumen laserprojector wordt de kleinste en lichtste ter wereld

De kleinste filterloze projector met de hoogste helderheid ter wereld en de kleinste footprint van alle 20.000 lumen lasermodellen die momenteel op de markt is, wordt naar verwachting geïntroduceerd in november 2017.

 

De PT-RZ21K is specifiek ontworpen voor verhuur, live entertainment, evenementenorganisatie en permanente grote locaties, en werkt 20.000 uur onderhoudsvrij. Een 3-chip DLP™-lichtbron met dubbele laser, ingebouwde redundantie en ononderbroken projectie, maakt dit de perfecte projector voor essentiële toepassingen die veel aandacht trekt.

 

Tevens is deze lichter en kleiner dan andere projectoren in zijn klasse, waardoor hij eenvoudig verplaatst kan worden zonder dat er een vorkheftruck voor nodig is. Omdat de projector 24/7 aan staat en er een lasertechnologie wordt gebruikt waarbij de beelden met de tijd veel minder kwaliteitsverlies hebben, blijkt de PT-RZ21K bedrijven veel lagere gebruikskosten te bezorgen.

 

Bekijk het aanbod >>

 

 

Professionele schermen

Uiterst betrouwbare, professionele 24/7 schermen voor informatievoorziening

Panasonic introduceert de SF2-serie: een nieuwe serie uiterst betrouwbare 24/7 schermen voor binnengebruik.

 

Deze Full-HD schermen zijn leverbaar in vier formaten (65, 55, 49 en 43 inch) en zijn ideaal voor digitale informatievoorziening, onderwijs en bedrijfsomgevingen. Ze zijn voorzien van breedbeeld IPS-paneeltechnologie met een helderheid van 450 cd/m2. Dankzij de energiezuinige E-LED-achtergrondverlichting zijn de schermen ook bij 24-uurs gebruik energiezuinig.

 

De configuratie is eenvoudig dankzij de kloonfunctie, waarmee u gemakkelijk via een USB-stick of LAN-kabel instellingen van het masterscherm naar de andere schermen kunt kopiëren. U kunt ook via een LAN-kabel instellingen en aangepaste waarden naar andere schermen kopiëren.

 

Met de gratis Multi Monitoring & Control-software kunt u via een LAN-netwerk maximaal 2048 apparaten beheren of bewaken. Zo kunt u gemakkelijk vanaf één pc een groot aantal apparaten beheren binnen een bedrijf, school of universiteit.

 

Meer informatie >>

LinkRay-technologie

Digitale inhoud rechtstreeks naar apparaten laten stralen met de LinkRay-technologie

LinkRay™ maakt gebruik van ledlicht om digitale content over te brengen naar mobiele toestellen. Digitale informatieschermen kunnen zo worden omgezet in een-op-een marketingtools voor smartphones.

 

Naast de professionele schermen van Panasonic met ingebouwde LinkRay-technologie bieden we twee typen modulatoren waarmee LED-licht zodanig wordt aangepast dat er LinkRay-signalen mee kunnen worden overgebracht.

 

De A-A001GL-modulator met variabele ID kan een onbeperkt aantal ID-signalen verwerken, zodat u zeer gevarieerde inhoud kunt plannen. Dit is de beste optie als u grotere informatieschermen wilt uitrusten met LinkRay of als u wilt integreren met een variabel contentbeheersysteem.

 

De nieuwe XC-ALS01W-1-modulator met vaste ID is compact en licht. Deze modulator is ideaal voor installaties met een beperkt budget en beperkte ruimte ­– zoals showcases voor producten – of met weinig licht ­– zoals besteltoepassingen voor op tafel.

 

Lees hieronder hoe het Petersen Automotive Museum met LinkRay-technologie zijn bezoekers een heel nieuwe ervaring kon bieden.

 

Lees meer over LinkRay-technologie >>

 

 

 

Casestudy

Betere visitor journeys voor het Petersen Automotive Museum dankzij LinkRay-technologie

Het Petersen Automotive Museum heeft onlangs met een 75 miljoen euro kostende renovatie zijn tentoonstellingsruimte relevanter gemaakt en heeft daarbij in alle 25 galerieën meer videocontent geïntegreerd.

 

Het museum werkte samen met Panasonic, omdat het voor het bereiken van zijn visie en het onderhoud van de tentoonstellingen een combinatie nodig had van projectors en schermen van hoge kwaliteit en strategische ondersteuning. In totaal werden 47 Panasonic-projectors en 15 professionele schermen geïnstalleerd.

 

Om jongere bezoekers meer bij het museum te betrekken en een innovatieve manier voor het delen van content optimaal te benutten, liet het Petersen Automotive Museum de LinkRay-technologie van Panasonic ook in de eigen mobiele app van het museum integreren.

 

Met LinkRay-technologie wordt via lichtstralen een signaal overgedragen dat kan worden gelezen door de museum-app op de smartphone of tablet van bezoekers. De inhoud of informatie voor het tentoongestelde verschijnt vrijwel meteen op het scherm van de bezoeker.

 

Lees hier het hele verhaal >>

Accessoires voor videowanden

Videowanden zijn nu nog eenvoudiger te installeren

Met ons nieuwe magnetische montagesysteem voor videowanden is het installeren van onze videowandschermen nu eenvoudiger dan ooit – en dat geldt ook voor het nieuwe LFV8-scherm.

 

U kunt de magneten nu in twee verschillende standen schuiven: IN om het scherm gemakkelijk in de wand te plaatsen en OUT om het op zijn plaats te bevestigen als het eenmaal precies goed staat. Het systeem is leverbaar voor 49 en 55 inch.

 

Meer functies voor een eenvoudigere installatie:

 

 • Schermen worden gekalibreerd voordat ze de fabriek verlaten.
 • Met de optionele Auto Display Adjustment-upgradekit kunnen helderheid en kleur van meerdere schermen worden gekalibreerd.
 • DIGITAL LINK*-verbinding ondersteunt audio en video over lange afstanden, voor lagere bekabelingskosten en minder installatietijd.
 • Display Port*-kabels voor 4K-beelduitvoer en meer schermconfiguratieopties.
 • Met de gratis Video Wall Manager-software kunt u vanaf één pc voor meerdere schermen de scherminstellingen aanpassen en gegevens beheren.

 

* Alleen bepaalde modellen.

 

Ontdek het assortiment >>

 

 

 

Casestudy

Fantasiewerelden komen tot leven in Comics Station Antwerp

Comics Station Antwerp, een nieuw pretpark rond het thema strips in het centrum van Antwerpen, koos voor een interactieve benadering om striphelden de 21e eeuw binnen te loodsen. Voor het maken van een volledig interactieve ervaring die toekomstige generaties stripfans zou inspireren, was een kundige partner nodig. Panasonic hielp graag.

 

Comics Station wilde strips niet statisch laten zien in een museum, maar ze juist tot leven brengen. CEO en partner Wim Hubrechtsen: “Onze droom was om bezoekers onder te dompelen in de wereld van deze stripfiguren en hen laten ervaren hoe ze in de loop van de tijd zijn veranderd.”

 

Panasonic was een totaalleverancier voor Comics Station, van audiovisuele oplossingen tot beveiliging, brandalarm, communicatie-infrastructuur en airconditioning.

 

Comics Station installeerde 22 laserprojectors en meer dan 90 displays van Panasonic, en gebruikte overlay-functionaliteit van een andere fabrikant om er touchscreens van te maken.

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Training Academy

Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

Panasonic's volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn zojuist bekendgemaakt en geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die de relevante online cursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met deze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en Panasonic's nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Trainingskalender winter:

 

Trainingskalender december:

 • 12 dec 2017: Certificering visueel expert voor projectors
 • 13 dec 2017: Certificering gevorderd visueel expert voor projectors
 • 14 dec 2017: Certificering gevorderd visueel expert voor schermen

 

Alle trainingssessies vinden plaats in ons Europese trainingscentrum in
Wiesbaden in kleine, praktijkgerichte, interactieve groepen.

 

Als u interesse hebt in de Panasonic Visual Academy en meer wilt weten of een plaats wilt reserveren, meld u dan hieronder aan.

 

Meer informatie en aanmelden >>

 

 

Your Visual Distributor