Canon breidt native 4K-projectorlijn uit met de XEED 4K600Z

30-11-2017

 

 

Canon breidt native 4K-projectorlijn uit met compact en lichtgewicht laser model – de XEED 4K600Z

’s-Hertogenbosch, 24 november 2017 – Canon Europe introduceert de XEED 4K600Z: een compacte, heldere en ‘higher-than-native’ 4K-laserfosfor LCOS-projector. Dit nieuwe model produceert met 6.000 ANSI lumen een superieure beeldkwaliteit en is uiterst geschikt voor professionele omgevingen en toepassingen, zoals simulatie, design, het onderwijs, creatieve installaties en digital signage. Naast haar grote helderheid en scherpte heeft de XEED 4K600Z dezelfde compacte afmetingen en functionaliteit als het voorgaande model, de XEED 4K600STZ. Met een projectieverhouding van 1,34-2,35:1 vergroot dit model de inzetbaarheid van de Canon laser 4K-projectielijn naast de 4K600STZ.

 

Krachtige 4K-laser technologie en nauwkeurige optica
Dankzij de ‘higher-than-native’ 4K-resolutie van 4.096 x 2.400, de exclusieve Canon-optica met LCOS-technologie en AISYS-optische beeldverbetering, zorgt de XEED 4K600Z met haarscherpe details en levensechte kleuren uit de sRGB-kleurenstandaard voor de ultieme kijkervaring. De heldere en kleurrijke beeldkwaliteit van de XEED 4K600Z maken deze projector zeer geschikt voor high-end simulatieomgevingen waar een levensechte beeldreproductie essentieel is. Om het videobeeld en de beleving ervan verder te verbeteren, heeft de XEED 4K600Z vervormingsvrije beelden langs de beeldrand, een zeer lage bewegingsonscherpte en zeer snelle responstijden (1.0 frame delay). De haarscherpe beelden zijn te projecteren in een breed scala aan omgevingen, waaronder weergave op ronde of gebogen oppervlakken met behoud van scherpte.

 

Compacte afmetingen, optimale inzetbaarheid en connectiviteit
Met een gewicht dat inclusief het objectief slechts 26 kg bedraagt, is de XEED 4K600Z ’s werelds kleinste en lichtste native 4K-projector in deze klasse. De projector kan eenvoudig onder elke hoek worden geïnstalleerd, waarbij de gemotoriseerde lensverschuiving van +/- 60% verticaal en +/-10% horizontaal het onnodig maakt de projector te kantelen of te verplaatsen, waardoor het installatieproces snel en efficiënt verloopt.

 

Naast de grote gebruiksvriendelijkheid en de eenvoudige installatieprocedure biedt de XEED 4K600Z een reeks programmeerbare instellingen die van deze projector een flexibele oplossing voor professionele omgevingen maakt. Dankzij lasertechnologie en gebruik in de portretmodus kan de projector bijvoorbeeld 24 uur per dag worden ingezet voor digital signage. De XEED 4K600Z is bovendien zeer veelzijdig en biedt een zeer nauwkeurige weergave van grijstint-röntgenbeelden zoals toegepast in het medisch onderwijs – een toepassing die mogelijk is dankzij de DICOM (Digital Imaging and Communication in Medicine) simulatiemodus en plaatsvindt conform de DICOM 14-norm voor medisch beeldschermonderwijs.

 

De Wi-Fi-mogelijkheden staan garant voor beheer en bediening van de projector via iOS-apparaten, iets wat eerder alleen mogelijk was via een bekabelde LAN. De nieuwe Canon Projector Service Tool-app – beschikbaar op iOS-apparaten – bespaart de gebruiker tijd, doordat deze een bedieningsfunctionaliteit en een foutmelding- en oplossingsprocedure biedt.

 

Helder licht, langere gebruiksduur
In plaats van een traditionele lamp gebruikt de betrouwbare XEED 4K600Z een blauwe laserdiode en gele fosfor die in elke omgeving exact de gewenste helderheid levert, met als resultaat dat de projector een langere gebruiksduur kent van 40.000 uur met minimaal onderhoud en lage ‘stand-by’ kosten. De XEED 4K600Z wordt ondersteund door een Canon-garantie van vijf jaar, plus een gratis ‘next day’- leenservice die de overlast voor de gebruiker verder beperkt.

 

 

Your Visual Distributor