Panasonic Visual Solutions Nieuwsbrief November 2017

01-12-2017

 

 

november 2017

Visual Solutions

 

 

Dit is de nieuwsbrief van november van het Panasonic Visual System Solutions-team, waarin u alles leest over het laatste nieuws, evenementen en ontwikkelingen op het gebied van projectors en schermen.

 

In deze nieuwsbrief:

 • De nieuwe MZ670-laserprojectors, waarmee u volop kunt samenwerken, zijn nu beschikbaar
 • PT-RZ31K maakt een spetterende indruk op de FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten
 • Bezoek onze stand op ISE 2018 in Amsterdam
 • Stem op ons - We zijn een van de finalisten voor de InAvation Award 2018
 • Infrarood of ShadowSense? Welke touchscreentechnologie past het beste bij de vereisten van uw markt?
 • Inspirerende lessen opnemen bij de universiteit van Huddersfield
 • Panasonic Visual Academy geaccrediteerd door AVIXA
 • Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata
 • World Masters of Projection Mapping is a unique challenge

 

Installatieprojectors

De nieuwe MZ670-laserprojectoren, waarmee u volop kunt samenwerken, zijn nu beschikbaar

Deze maand worden de flexibele en kosteneffectieve Solid Shine-laserprojectoren uit de Panasonic MZ670-serie geïntroduceerd. De projectoren zijn ontworpen voor projectie op één scherm en voorzien van geavanceerde samenwerkingstechnologieën, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in het onderwijs en het bedrijfsleven.

 

De MZ670-serie belooft langdurige prestaties met weinig onderhoud. De laserlichtbron, die wordt gecombineerd met lcd-technologie, biedt een hoge helderheid van 6500 lumen en een uitstekende WUXGA-beeldkwaliteit. Het compacte en lichte apparaat is superstil (28 dB), zodat alle aandacht op de presentator gericht blijft.

 

De MZ670 is dankzij de verwisselbare lenzen (compatibel met lenzen uit de PT-EZ770-serie) eenvoudig te installeren en te gebruiken in vergaderruimtes en klaslokalen. Met de optionele draadloze ET-WM300-module, een uitbreiding op de samenwerkingstechnologieën van de MZ670 met 5 GHz draadloze projectie van meerdere apparaten en beveiligde streaming, is samenwerking een fluitje van een cent.

 

Meer informatie >>

Casestudy

PT-RZ31K maakt een spetterende indruk op de FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten

De openingsceremonie van de 17e FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten in Boedapest was het grootste projectiemappingproject van Panasonic tot nu toe. Met 50 PT-RZ31K's werden adembenemende beelden geprojecteerd op een oppervlak van 300 meter breed en 30 meter hoog, over de voorgevel van de burcht van Boeda.

 

Meer dan 3000 sporters uit meer dan 180 landen streden tegen elkaar in de FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten, wat daarmee een van de grootste sportevenementen ter wereld was en het grootste sportfestijn dat Hongarije ooit heeft georganiseerd. De openingsceremonie vond plaats op verschillende locaties in de stad, waarbij artiesten en projectors op levendige wijze een internationaal publiek trakteerden op een gedenkwaardige twee uur durende show.

 

De ceremonie was gemaakt in samenwerking met showdesigners eca2 en we vonden het geweldig dat we hun belofte 'think spectacular' tot leven konden brengen. Voor de show waren 10 projectieposities, 41 ton steigermateriaal en een team van 50 technische en creatieve Panasonic-experts nodig.

 

Lees hier het hele verhaal >>

Internationale awards

Stem op Panasonic - Eén van de finalisten voor de InAvation Award 2018

Twee Panasonic-producten staan op de shortlist voor de categorie Technology bij de InAVation Awards, die dit jaar tijdens ISE 2018 in Amsterdam worden uitgereikt.

 

Voor deze jaarlijkse awards voor het beste uit de AV-sector is de shortlist voor de prijs voor Technology for Digital Signage gehaald door de 1-2-1 mobiele marketingoplossing van Panasonic, LinkRay™. De ongeëvenaarde Panasonic SOLID SHINE-laserprojector met 30.000 lumen, de PT-RZ31K, dingt mee naar de prijs voor Technology for Entertainment/Live Events.

 

Klik hier om uw stem
uit te brengen >>

 

 

Professionele displays

Infrarood of ShadowSense? Welke touchscreen-technologie past het beste bij de vereisten van uw markt?

Panasonic biedt een reeks interactieve schermoplossingen voor verschillende markten, van entertainment en detailhandel tot vervoer en onderwijs. Maar welke technologie is het beste? Dat hangt helemaal af van het budget van uw klant, de toepassing en de locatie van het scherm.

 

Infrarood-touchtechnologie is relatief goedkoop en zorgt voor snelle reactietijden. Panasonic raadt dit aan voor onderwijs en MKB-bijeenkomsten, waarvoor u een oplossing nodig hebt die "waar is voor haar geld", met whiteboardfunctionaliteit en grote schermen.

 

ShadowSense-touchtechnologie is vrijwel immuun voor lichtinterferentie en werkt daardoor in de helderste omgevingen. Met geavanceerde invoerherkenning kan verschil worden gemaakt tussen een vinger, pen of gum en voorkomt u dat weergegeven inhoud wordt veranderd als u per ongeluk het scherm aanraakt. ShadowSense-schermen zijn ook zeer robuust, met een hoge tolerantie voor vuil, waterdruppels en sensorblokkering. Panasonic raadt ShadowSense-touchscreens aan voor live entertainment, detailhandel en vervoer, waarbij 24/7 gebruik en hoge robuustheid vereist zijn.

 

Meer informatie en aanbevolen producten >>

Casestudy

Inspirerende lessen opnemen bij de universiteit van Huddersfield

De universiteit van Huddersfield heeft 112 AW-HE2 externe camera's en 37 PT-RZ370-projectoren geïnstalleerd als onderdeel van een grote AV-upgrade voor de hele campus. Hiermee bewijst de AW-HE2 opnieuw toonaangevend te zijn wat betreft formaat, vorm en waarde, zonder concessies aan de kwaliteit.

 

Systemen voor de registratie van lessen worden de laatste tijd steeds populairder. Universiteiten willen studenten de mogelijkheid bieden op andere manieren te leren, studeren of bepaalde delen van een gemist college opnieuw te bekijken.

 

Panasonic leverde samen met de plaatselijke Panasonic-partner Holdan en installateur Roche AV een volledige oplossing voor de registratie van lessen, inclusief Panopto-opname- en bewerkingssoftware en een nieuw Extron-bedieningssysteem.

 

De nieuwe apparatuur verbetert niet alleen de leerervaring, maar draagt ook bij aan lagere onderhoudskosten en minder downtime tijdens colleges, omdat het academische personeel snel en gemakkelijk via de telefoon technische ondersteuning kan worden geboden.

 

Lees hier het hele verhaal >>

Training Academy

Panasonic Visual Academy geaccrediteerd door AVIXA

Als u vanaf november 2017 een training van Panasonic Visual Academy volgt, krijgt u Renewal Units voor het Certified Technology Specialist™ (CTS®)-programma van AVIXA (voorheen InfoComm).

 

Het Certified Technology Specialist™ (CTS®)-programma wordt wereldwijd erkend als de belangrijkste professionele erkenning op het gebied van AV. Wereldwijd zijn er meer dan 11.000 CTS-houders, waarvan 500 in het Verenigd Koninkrijk.

 

Als Panasonic-partner hebt u nu dus niet alleen een betere kennis van Panasonic-producten, maar bewijst u ook uw technische vaardigheid en professionaliteit binnen de AV-sector. Om in aanmerking te komen voor deelname aan de Panasonic Visual Academy en voor CTS-punten, moeten Panasonic-partners zijn geregistreerd bij het Partnerprogramma van Panasonic. Dat programma biedt een groot aantal extra voordelen, waaronder toegang tot gratis online trainingsmodules en een volledige bibliotheek met productinformatie en technische bestanden.

 

Lees meer over het partnerportal en trainingprogramma >>

 

 

 

Training Academy

Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

Panasonic's volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn zojuist bekendgemaakt en geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die de relevante online cursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met deze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en Panasonic's nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Trainingskalender december:

 • 12 dec 2017: Certificering visueel expert voor projectors
 • 13 dec 2017: Certificering gevorderd visueel expert voor projectors
 • 14 dec 2017: Certificering gevorderd visueel expert voor schermen

 

Alle trainingssessies vinden plaats in ons Europese trainingscentrum in
Wiesbaden in kleine, praktijkgerichte, interactieve groepen.

 

Als u interesse hebt in de Panasonic Visual Academy en meer wilt weten of een plaats wilt reserveren, meld u dan hieronder aan.

 

Meer informatie en aanmelden >>

Integrated Systems Europe

World Masters of Projection Mapping is a unique challenge

Attendees at ISE 2018 will have the chance to experience the latest in 3D projection mapping creativity, technical and production skills just a short boat ride from the exhibition hall.

 

The World Masters of Projection Mapping is an exciting new competition based in Amsterdam with both the final and awards' presentation happening during ISE 2018. It's being produced by Amsterdam Light Festival, ISE and the RAI Amsterdam.

 

 

 

 

The artistic and technical challenge for five shortlisted video artists will be to create a work of video art to be mapped onto the three-dimensional architecture of the futuristic EYE Filmmuseum, to be experienced, uniquely, from multiple viewpoints. Contestants will also be projecting onto two 40m x 15m water screens. Projectors, supplied by Panasonic, will be positioned around the futuristic building on a variety of platforms.

 

The judging, led by Amsterdam Light Festival Creative Director Lennart Booij, will take place on 8 February and the winner will be announced at ISE on the morning of 9 February at a special showcase event featuring the five finalists.

 

ISE attendees will be able to view the finalists' artistic 3D-light displays from boats sailing on the IJ throughout the show. Viewing is also possible from the quay near Central Station and from the nearby Amsterdam Tower.

 

 

ISE has teamed up with Artifex to offer a range of boat cruises to the competition site. These are suitable for ISE exhibitors looking to provide a unique evening of corporate entertainment or for individuals who want to relax and be inspired after a busy day at the show.

 

Full details on how to view the World Masters of Projection Mapping can be found here.

 

Registration for ISE 2018 is free using the invitation code 399459

 

Register me for ISE 2018 >>

 

 

Your Visual Distributor