Panasonic Visual Solutions Nieuwsbrief Januari 2018

01-02-2018

 

 

januari 2018
Visual Solutions

 

 

Dit is de nieuwsbrief van januari van het Panasonic Visual System Solutions-team, waarin u alles leest over het laatste nieuws, evenementen en ontwikkelingen op het gebied van projectors en schermen.

 

In deze nieuwsbrief:

 • Toonaangevende projectoren voor World Mapping Masters
 • Bezoek ons op ISE
 • Website 100-jarig jubileum
 • Nieuwe projectorlenzen toegevoegd aan de line-up
 • Het grootste conferentiecentrum van Europa kiest voor de compacte projectors van Panasonic
 • Onderwijsruimten waarin kan worden samengewerkt op Loughborough University
 • PT-RZ970 geeft de metro van Londen de mogelijkheid om te inspireren
 • Teseo gebruikt projectie om de productiviteit te verhogen
 • Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

 

World Masters of Projection Mapping 2018

Toonaangevende projectoren voor World Mapping Masters

Panasonic biedt, als technische partner samen met Amsterdam Light Festival, de ISE en RAI Amsterdam geproduceerde WORLD MASTERS OF PROJECTION MAPPING, internationale videokunstenaars de vrijheid ongelooflijke projecties te creëren die op het opvallende EYE Filmmuseum in Amsterdam zullen worden gemapt met RZ31- en RZ21-laserprojectoren met hoge helderheid.

 

Vanaf 14 januari presenteren vijf kunstenaars hun werk en de finalist wordt tijdens het hoogtepunt van het evenement op 8 februari bekendgemaakt op de ISE 2018. Alle concepten hebben het thema ‘Bridging the Gap’ en bevatten een videoprojectie van minimaal vijf minuten.

 

De internationale jury kiest een winnaar op basis van de manier waarop de finalisten creativiteit en technologie hebben gecombineerd om hun verhaal te vertellen. Als je niet naar Amsterdam kunt gaan voor ISE 2018, kun je hier alles erover lezen.

 

Meer informatie >>

Vakbeurs

Bezoek de Panasonic stand op ISE 2018 en zie hoe u de vrijheid krijgt om te creëren

Bezoek Panasonic vanaf 6 februari in hal 1, stand 1-H20 en ontdek hoe Panasonic u de vrijheid geeft entertainment, betrokkenheid, samenwerking en onderwijs beter te maken.

 

Beleef de ongelooflijke Panasonic-oplossingen voor 4K-projectie en videoregistratie, waarmee een adembenemende liveshow wordt gecreëerd waarin IP-camera’s, laser- en holografische projecties en 3D-mapping worden gecombineerd.
Ontdek hoe Panasonic LinkRay verder ontwikkelen, waarmee klanten direct toegang krijgen tot live-productinformatie en een wereld van realtime, 1-op-1 mobiele betrokkenheid openen.

 

Zie hoe Automated Lecture Capture over IP studenten bevrijdt van de begrenzingen van de collegezaal en hoe Panasonic bedrijven helpt hun vergaderingen te stroomlijnen en aantrekkelijker te maken.

 

Meld u hier aan voor uw gratis toegangskaart >>

 

 

 

Website 100-jarig jubileum

Sinds zijn oprichting in 1918 streeft Panasonic ernaar het leven van mensen te veranderen en de vooruitgang van de maatschappij te stimuleren. Panasonic viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum, grotendeels dankzij jullie ondersteuning.

 

Bezoek de website >>

100 jaar innovaties

Konosuke Matsushita introduceerde in 1918 een bevestigingsstekker, waarmee een elektrisch apparaat op een lampenfitting aangesloten kon worden. De principes van Panasonic om het leven gemakkelijker te maken, zijn ontstaan uit deze kleine ideeën.

 

Ontdek meer >>

Projectoraccessoires

Nieuwe projectorlenzen toegevoegd aan de line-up

Panasonic lanceert een nieuwe lenzenserie naast zijn huidige lenzenserie 3DLP ET-D75.

 

De nieuwe ET-D3-lenzen bevatten negen verschillende opties, waaronder projectieverhoudingen van 0,36:1 tot 13.8:1, inclusief een ultrakorte lens en een gloednieuwe fisheye-lens voor domeprojecties.

 

De nieuwe ET-D3-serie is speciaal ontworpen voor foutloos gebruik met laserprojectors met hoge helderheid, zoals PT-RZ21K en PT-RZ31K, en bevat verbeterde prestaties en extra functies zoals Lens-ID-geheugen en standaard een precieze Zoom Stepping Motor. Dit zorgt voor uiterste precisie bij gebruik met Mirror Head-systemen of bij de overgang naar projectie met meerdere schermen, waardoor de nieuwe lenzen perfect zijn voor podium- of theatertoepassingen.

 

De eerste lenzen zijn eind januari verkrijgbaar.

 

Bekijk het aanbod >>

 

 

 

Casestudy

Het grootste conferentiecentrum van Europa kiest voor de compacte projectoren van Panasonic

MiCo in Milaan heeft ruimte voor zo’n 18.000 personen in 70 conferentieruimten, zalen en een auditorium met 1800 zitplaatsen. Het succes van de locatie betekent dat MiCo met een groot aantal evenementen te maken heeft en met een continu en snelveranderend schema. Om zijn concurrentievoordeel te behouden moest MiCo zijn AV-technologie sterk moderniseren. Het was een must om de vrijheid van een inhouse all-inservice te combineren met de nieuwste ultraflexibele voorzieningen.

 

De compacte PT-RZ770 en PT-DZ21K-videoprojectoren van Panasonic werden, na testen met andere merken, gekozen vanwege de uitstekende colorimetrie, zeer nauwkeurige kalibratiefuncties, hogere energie-efficiëntie, stille werking en totale beheerkosten.

 

Er werden in totaal 36 projectoren aangeschaft, allemaal uitgerust met DLP-technologie. De RZ770 is daarnaast voorzien van twee lasermodules, een directe aan/uit-functie plus 20.000 onderhoudsvrije uren.

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Casestudy

Onderwijsruimten waarin kan worden samengewerkt op Loughborough University

Loughborough University besloot eind 2015 om kantoorruimten zonder tussenmuren om te zetten naar een leeromgeving voor de 21e eeuw. Na een openbare aanbesteding koos Loughborough voor de Panasonic-partner Pure AV voor het ontwerpen en installeren van audiovisuele systemen in de nieuwe Hub. De onderwijsruimten moesten maximale flexibiliteit bieden, waarbij samenwerking en traditionele onderwijsvormen gecombineerd werden en docenten de vrijheid hadden om de kamer te kiezen die het beste aansloot op hun onderwijsstijl.

 

In deze ruimtes zijn de projectieapparatuur van Panasonic en de andere AV-apparatuur zo opgezet dat de lessenaars verwijderd konden worden en het geluid beheerd kon worden voor optimale functionaliteit en prestaties. De betrouwbaarheid van de Panasonic PT-DZ780-projectoren vormde een belangrijke factor voor de beslissing van de universiteit om ze overal op de campus voor te schrijven in combinatie met de eenvoudige standaardopstelling, waardoor academici zich zonder technologische problemen op de les konden concentreren.

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Casestudy

PT-RZ970 geeft de metro van Londen de mogelijkheid om te inspireren

‘Art on the Underground’ is een pionier in het leveren van moderne kunstwerken die de reis van miljoenen metrogangers iedere dag verrijkt. Voor het kunstwerk bij King’s X-station was een AV-installatie van 5 meter breed nodig. De omgeving van het station, het licht en de hoeveelheid stof in de lucht waren belangrijke overwegingen.

 

ADi Audiovision specificeerde de Panasonic-projector PT-RZ970 met 10.000 lumen gekoppeld aan een dnp Supernova Infinity Screen om te voldoen aan deze uitdagende omstandigheden. Dit zorgde voor een filmprojectie van hoge kwaliteit met voldoende helderheid en contrast voor het omgevingslicht in het station. In een omgeving met zo veel voetgangers moest de projector bovendien betrouwbaar zijn. De dual-drive optische laser-engine zorgt voor een betrouwbare 24/7-werking met failover-bescherming voor de lichtbron. De stofbestendige structuur van de projector met een luchtdicht optisch blok was belangrijk om bestand te zijn tegen de hoeveelheid en het soort stof in de stationshal.

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Casestudy

Teseo gebruikt projectie om de productiviteit te verhogen

Teseo is een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Het heeft toonaangevende snijoplossingen voor de leerindustrie ontwikkeld die gebruikt worden door kleding- en schoenfabrikanten en in ontwerpen, meubels en de autoproductie.

 

Teseo is constant op zoek naar manieren om de productie sneller, efficiënter en flexibeler te maken conform aan het beleid ‘Always looking ahead’. Ze zijn pioniers in het ongewone gebruik van Panasonic-projectoren voor videoprojectie en in de ontwikkeling van videomapping.

 

Door de PT-VX610-projectoren van Panasonic verticaal te plaatsen, kunnen nauwkeurige vormen en patronen van CAD-software geprojecteerd worden voordat deze in het onderliggende leer worden gesneden. Hierdoor gaat het snijden sneller en nauwkeuriger, blijft er minder afval over en ligt de productiviteit hoger. Projectie bleek ook nuttig te zijn voor het projecteren van kleuren op het leer om verschillende kwaliteitsniveaus aan te geven, waardoor operators de te snijden delen konden identificeren en verzamelen.

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Training Academy

Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

Panasonic's volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn zojuist bekendgemaakt en geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die de relevante online cursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met deze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en Panasonic's nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Trainingskalender maart:

 • 6 maart 2018: Certificering visueel expert voor projectors
 • 7 maart 2018: Certificering gevorderd visueel expert voor projectors
 • 8 maart 2018: Certificering gevorderd visueel expert voor schermen

 

Trainingskalender april:

 • 24 april 2018: Certificering visueel expert voor projectors
 • 25 april 2018: Certificering gevorderd visueel expert voor projectors
 • 26 april 2018: Certificering gevorderd visueel expert voor schermen

 

Alle trainingssessies vinden plaats in ons Europese trainingscentrum in
Wiesbaden in kleine, praktijkgerichte, interactieve groepen.

 

Als u interesse hebt in de Panasonic Visual Academy en meer wilt weten of een plaats wilt reserveren, meld u dan hieronder aan.

 

Meer informatie en aanmelden >>

 

 

Your Visual Distributor