Panasonic Visual Solutions Nieuwsbrief Maart 2018

03-04-2018

 

 

maart 2018
Visual Solutions

 

 

Dit is de nieuwsbrief van maart van het Panasonic Visual System Solutions-team, waarin u alles leest over het laatste nieuws, evenementen en ontwikkelingen op het gebied van projectors en schermen.

 

In deze nieuwsbrief:

 • Edge Hill University gebruikt geavanceerde collegeregistratie
 • Collegeregistratie zonder kabels
 • Infrarood of ShadowSense? Touchscreentechnologie die bij uw eisen past
 • Infrarood-touchassortiment biedt hogere flexibiliteit tegen lagere kosten
 • rAVe enthousiast over Panasonic MZ-serie
 • Bezoek ons op Prolight+Sound 2018
 • Spetterende cultuur in Hull
 • Nieuwe projectorlenzen voor meer verschillende projectieverhoudingen
 • Enquête over de vergaderruimte van de toekomst
 • Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

 

Praktijkvoorbeeld

Edge Hill University loopt voorop: geïntegreerde collegeregistratie met technologie van Panasonic en software van Panopto

De uitdaging waar Edge Hill University voor stond: hoe maken we een studieruimte die flexibel genoeg is voor zowel het registreren van colleges als grote evenementen, zonder dat de technologie hoeft te worden verwisseld? Het eenvoudige antwoord: Panasonic technologie.

 

Als onderdeel van een enorme investering in de faciliteiten om de studentenervaring te verbeteren zijn 3 afzonderlijke collegezalen nu uitgerust met een collegeregistratiesysteem dat bestaat uit Panasonic AW-UE70 4K externe camera's, Panasonic PT-RZ670-laserprojectoren, 65-inch Panasonic repeaterdisplays (TH-65LFE8) en het alles-in-een-videoplatform van Panopto. Docenten kunnen de collegeregistratie bedienen met een Extron-controller, waarmee de opname wordt gestart en gestopt. Studenten kunnen zich aanmelden bij het Panopto-platform en delen van het college opnieuw bekijken.

 

De 3 collegezalen kunnen ook worden gecombineerd tot één zaal met 900 zitplaatsen voor grote evenementen, zoals de afstudeerceremonie van de universiteit. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de AV-infrastructuur binnen de collegezalen en een afzonderlijke bedieningsdesk die is uitgerust met een compacte PTZ-controller (AW-RP50) voor het live streamen van het evenement.

 

Meer informatie >>

Colleges vastleggen

Geïntegreerde collegeregistratie kan nu zonder kabels

De nieuwe en volledig geïntegreerde collegeregistratie via IP geeft u de vrijheid om 4K-videos op te nemen, te delen en af te spelen – en dat alles zonder kabels.

 

Lecture Capture 2.0 maakt onderwijs flexibeler voor zowel docenten als studenten doordat de inhoud van colleges overal voor iedereen beschikbaar is, op alle apparaten. Het systeem is een alles-in-een-oplossing met een automatische volgcamera die de presentator automatisch door de lesruimte volgt en een combinatie van multitouchschermen en 4K-laserprojectoren van Panasonic. Docenten kunnen hun lessen opnemen, van aantekeningen voorzien en weergeven met behulp van meerdere bronnen (zoals documentcamera's) en een kwalitatief hoogwaardige 4K-aulaprojector.

 

En nu kan de eenvoudige systeemconfiguratie worden uitgevoerd zonder kabels, dankzij een virtueel USB-stuurprogramma waarmee de PTZ-camera's via IP worden aangesloten op opnamesoftware van Panopto.

 

Meer informatie >>

Professionele displays

Infrarood of ShadowSense? Welke touchscreentechnologie past het beste bij de vereisten van uw markt?

We bieden een reeks interactieve schermoplossingen voor verschillende markten, van entertainment en detailhandel tot vervoer en onderwijs. Maar welke technologie is het beste? Dat hangt helemaal af van het budget van uw klant, de toepassing en de locatie van het scherm.

 

Infrarood-touchtechnologie is relatief goedkoop en zorgt voor snelle reactietijden. We raden dit aan voor onderwijs en MKB-bijeenkomsten, waarvoor u een oplossing nodig hebt die "waar is voor haar geld", met whiteboardfunctionaliteit en grote schermen.

 

ShadowSense-touchtechnologie is vrijwel immuun voor lichtinterferentie en werkt daardoor in de helderste omgevingen. Met geavanceerde invoerherkenning kan verschil worden gemaakt tussen een vinger, pen of gum en voorkomt u dat weergegeven inhoud wordt veranderd als u per ongeluk het scherm aanraakt. ShadowSense-schermen zijn ook zeer robuust, met een hoge tolerantie voor vuil, waterdruppels en sensorblokkering. Panasonic raadt ShadowSense-touchscreens aan voor live entertainment, detailhandel en vervoer, waarbij 24/7 gebruik en hoge robuustheid vereist zijn.

 

Professionele displays

EF1/LFE8-IR infrarood-touchdisplays: hogere flexibiliteit tegen lagere kosten

Wie multi-touchtechnologie van wereldklasse zoekt in een voordelig systeem, vindt het antwoord misschien in de Panasonic-instapmodellen EF1-IR en LFE8-IR: professionele displays met infrarood-touch.

 

Het volledige assortiment bestaat uit schermen van 43 tot 84 inch, nu met multi-touchfunctionaliteit, die dankzij hun hoge efficiëntie en eenvoudige connectiviteit geschikt zijn voor zeer uiteenlopende toepassingen, zoals digitale informatieschermen, bedrijfsleven en onderwijs. Alle schermen in het assortiment hebben een helderheid van 350 cd/m2 (met uitzondering van de 410 cd/m2 van de TH-75EF1-IR) en zijn gemaakt van veiligheidsglas dat is bedekt met een folie om versplintering te voorkomen.

 

De multi-touch professionele displays van Panasonic bieden slimmere en snellere oplossingen voor bedrijven die visuele technologie gebruiken. En ze geven u de vrijheid om te appelleren aan iedere doelgroep.

Meer informatie >>
 
Meer informatie >>

Internationale awards

rAVe enthousiast over Panasonic MZ-serie

ISE2018 is inmiddels afgelopen, maar het succes van Panasonic zet zich deze maand voort met nog meer erkenning, met de bekroning van de PT-MZ-serie met onze nieuwe laserprojectietechnologie.

 

De nieuwe serie laserprojectoren, die is ontworpen voor uitstekende betrouwbaarheid in stoffige omstandigheden, is door rAVe Publications uitgeroepen tot beste nieuwe projector voor vergaderruimtes.

 

rAVe Publications stuurde een verslaggever naar elke stand op de ISE en selecteerde vervolgens de topproducten in verschillende productcategorieën voor zijn Best of ISE Awards 2018.

 

Bekijk hier het interview dat rAVe had
met Panasonic over de MZ-serie >>

 

 

Praktijkvoorbeelden

Spetterende cultuur in Hull

The Deep in Hull is gebruikt voor een visueel verbluffende en geavanceerde projectie door QED. Voor een grote en ongewoon gevarieerde achtergrond gebruikte QED 14 Panasonic PT-RZ31K projectoren met 30.000 lumens en 3 PT-RZ21K projectoren met 20.000 lumens voor het gewenste effect. Het ervaren QED-team plaatste de projectoren exact zo dat de enorme, gevarieerde gevel en het omliggende gebied één groot, naadloos 'projectiescherm' vormden.

 

De veelgeprezen Britse kunstenaars Heinrich & Palmer maakten de indrukwekkende projectie op maat Floe, die in december 2017 op drie avonden werd uitgevoerd. Met een combinatie van film, timelapsebeelden, modellen en mappingtechnieken verkenden Heinrich & Palmer de eigenschappen van het materiaal, de vorm en het oppervlak van The Deep.

 

Directeur van QED Paul Wigfield: "We waren heel beperkt op het gebied van vloerruimte en gewicht. En dat is waar Panasonic de allerbeste is: de verhouding tussen formaat en lichtopbrengst."

 

Lees hier de volledige casestudy >>


Projectoraccessoires

Nieuwe projectorlenzen voor meer verschillende projectieverhoudingen

In maart introduceren we een nieuw lens voor Panasonic DLP-projectoren met 1 chip. De ET-DLE060 heeft een projectieverhouding van 0,60 – 0,80:1 en maakt projectie mogelijk op kortere afstand van het scherm. Dat betekent bovendien dat we nu een volledig bereik projectieverhoudingen bieden, van 0,60:1 tot 8,60:1, met alle flexibiliteit die nodig is voor vervanging of nieuwe installaties.

 


Projectoraccessoires

Nieuwe projectorlenzen voor meer verschillende projectieverhoudingen

Voor 3-DLP is de ET-D75-lenzenserie nu ook uitgebreid met de ET-D3-lenzen die leverbaar zijn in 9 verschillende opties met projectieverhoudingen van 0,36:1 tot 13,8:1. Dat is inclusief een gloednieuwe fisheye-lens voor dome-projectie die werd gedemonstreerd op ISE 2018. Voor het geval u dat hebt gemist geven we u hier alle informatie over de nieuwe lenzen.

Meer informatie >>
 
Meer informatie >>

Onderzoek

Geef uw mening in het onderzoeksproject 'Future Meeting Space'

Panasonic werkt mee aan een fascinerend onderzoekproject met de naam "Future Meeting Space", dat wordt uitgevoerd door een pan-Europees innovatienetwerk.

 

Tot dusver heeft het project trends en innovaties binnen de markt en veranderingen in de maatschappij bekeken, om te zien welke invloed die hebben op de sector voor vergaderingen, incentives, conferenties en evenementen. Nu willen ze horen van de mensen die die evenementen bijwonen en eraan deelnemen – dus ook van u.

 

Wij ontwikkelen samen met onze partners de producten en oplossingen die aan uw huidige en toekomstige behoeften voldoen. We vragen uw hulp bij dit project en willen graag van u horen welke evenementen u bijwoont, welke methoden en media daar worden gebruikt en met hoeveel succes een evenement kennisoverdracht en interactie kan realiseren.

 

Het invullen van de online vragenlijst duurt maar een paar minuten en u hoort meteen welk type deelnemer u voor het project bent!

 

Doe nu mee! >>

 

 

 

Training Academy

Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

Panasonic's volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn zojuist bekendgemaakt en geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die de relevante online cursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met deze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en Panasonic's nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Trainingskalender april:

 • 24 april 2018: Projector en display: Training in nieuwe producten - na ISE en Prolight&Sound
 • 25 april 2018: Projector en display: Training in nieuwe producten - na ISE en Prolight&Sound
 • 26 april 2018: Projector: Technologieën en kenmerken van laserprojectoren

 

Trainingskalender mei:

 • 8-9 mei 2018: Projector: Visual Advanced Expert / LANG ACADEMY (training in het Duits)

 

Alle trainingssessies vinden plaats in ons Europese trainingscentrum in
Wiesbaden in kleine, praktijkgerichte, interactieve groepen.

 

Als u interesse hebt in de Panasonic Visual Academy en meer wilt weten of een plaats wilt reserveren, meld u dan hieronder aan.

 

Meer informatie en aanmelden >>

 

 

Your Visual Distributor