Panasonic Visual Solutions Nieuwsbrief April 2018

30-04-2018

 

 

April 2018
Visual Solutions

 

 

Dit is de nieuwsbrief van april van het Panasonic Visual System Solutions-team, waarin u alles leest over het laatste nieuws, evenementen en ontwikkelingen op het gebied van projectors en schermen.

 

In deze nieuwsbrief:

  • Meesterwerk van Michelangelo uitgelicht met innovatieve projectorshow
  • Multi-sensorische ervaring tijdens Design Week in Milaan
  • Tsjechisch museum brengt geschiedenis tot leven met AV-ervaring
  • Virtuele ervaringen creëren zakelijke kansen
  • Crazy Daisy verbluft het publiek met duizelingwekkende videomapping
  • Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

 

Artainment

Spectaculaire projectieshow vertelt het verhaal van het meesterwerk van Michelangelo

Voor een innovatief nieuw type show wordt met 30 Panasonic-laserprojectoren het verhaal verteld van Michelangelo's schilderij van de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad.

 

Het spectaculaire Guidizio Universale – Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel debuteerde in maart in het Auditorium Conciliazione in Rome. Sindsdien zijn er al meer dan 35.000 kaarten verkocht. De show is samengesteld door het productiebedrijf Balich Worldwide Shows, met wetenschappelijk advies van de Vaticaanse Musea.

 

De 60 minuten durende liveshow vol technologische hoogstandjes, gemaakt door Marco Balich en met originele muziek van Sting, is de eerste van dit type, waarbij het entertainment draait om projectie. Het productiebedrijf gebruikt 30 Panasonic-laserprojectoren met hoge helderheid voor de ongelooflijke show: 18 PT-RZ31's, 10 PT-RZ21's en twee PT-RZ12's. Het publiek wordt getrakteerd op indrukwekkende 270°-projecties over de oorsprong van het wereldberoemde meesterwerk.

 

Meer informatie >>

Beurs

Multi-sensorische ervaring tijdens Design Week in Milaan

Panasonic maakt van 17-22 april op de Fuorisalone indruk op bezoekers met een visueel krachtige en dramatische installatie. Fuorisalone is een reeks evenementen die plaatsvinden tijdens de wereldberoemde Design Week in Milaan.

 

‘Transitions’ is een installatie op de centrale binnenplaats van het Palazzo di Brera waarmee Panasonic laat zien dat het oplossingen wil bieden voor de transformaties en uitdagingen van een snel veranderende toekomst. De uitermate heldere PT-RQ32-projectoren gaan 4K-beelden projecteren op het oppervlak en binnen in het paviljoen, dat de vorm heeft van een enorme waterdruppel met een diameter van 20 meter. De professionele projectoren en de speciale ET-D3LEF70 fisheye-lens, ontwikkeld voor dome-projectie met hoge resolutie, produceren een duizelingwekkende videokwaliteit. Voor de installatie wordt ook gebruik gemaakt van onze airconditioning-technologie. Bezoekers worden zo ondergedompeld in een unieke, multi-sensorische ervaring waarin microdruppeltjes water worden gecombineerd met lucht, beelden, geluid en licht.

 

Meer informatie >>

Casestudy

Tsjechisch museum brengt geschiedenis tot leven

Het Tsjechische Nationale Technische Museum in Praag omvat bijna 2000 jaar design. 23 interactieve installaties in het Centrum voor bouwkundig erfgoed van het museum brengen met AV-technologie het onderwerp tot leven.

 

In zeven van de installaties, die traditionele ambachten, bouwprincipes en architectonische details beschrijven, worden 42-inch en 47-inch LFE- en LFV-displays en vijf PT-RZ370-projectoren gebruikt. De uitdaging voor het museum was ervoor te zorgen dat de projectoren en displays het unieke ontwerp van het gebouw niet zouden overheersen. Dankzij de hoge helderheid en robuustheid van de onderhoudsarme laserprojectoren genieten bezoekers van een constante ervaring.

 

Miloš Pitelka, projectmanager bij AV Media voor het museum: “Echt een unieke attractie voor Tsjechië, die volgens ons bij uitstek geschikt was om er zoveel mogelijk interactiviteit in te integreren en hem zo tot leven te brengen.”

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Whitepaper

Hoe virtuele ervaringen zakelijke kansen creëren

In een whitepaper van Panasonic wordt uitgelegd hoe ondernemers, overheden en andere organisaties nieuwe markten kunnen aanboren en nieuwe doelgroepen kunnen bepalen. In “How technology-driven experiences can help organisations progress” wordt gekeken naar de beschikbare technologie en naar manieren waarop die kan worden geïmplementeerd.

 

Het whitepaper richt zich op de meest recente fase van de ervaringseconomie, die is gebaseerd rondom virtuele omgevingen. Naar verwachting zullen binnen vijf jaar ervaringen op basis van technologie breed worden gebruikt binnen entertainment, onderwijs en cultuur. Casestudies benadrukken de voordelen van technologie-gedreven ervaringen. De bouwblokken voor technologiegedreven ervaringen worden beschreven, waaronder visuals, uitzendtechno-logie, telecommunicatie, licht, geluid en ontwerp.

 

De sector technologiegedreven ervaringen is nog volop in ontwikkeling en in het whitepaper wordt opgemerkt dat factoren als ontwerp, betrouwbaar-heid en beveiliging bepalend zijn voor het slagen van de implementatie.

 

Lees hier de volledige whitepaper >>

 

 

 

Casestudy

Crazy Daisy verbluft het publiek met duizelingwekkende videomapping die wordt gerealiseerd met verlichtingsprojectoren

Een cocktailbar aan het Wenceslausplein in Praag valt op dankzij acht Space Player-verlichtingsprojectoren, waarmee een onderhoudende videomapping wordt gecreëerd. Voor de beroemde locatie werden vijf verschillende effecten gemaakt, waaronder aangepaste animaties voor feesten en zakelijke evenementen.

 

Crazy Daisy is gevestigd in een pand dat hoort tot het nationale erfgoed en dat veel originele decoraties heeft, dus Nausus, het bedrijf dat de 3D-mapping verzorgde, moest ervoor zorgen dat de projectoren opgingen in de ruimte. Gekozen werd voor de lichte PT-JW130 Space Player, die werkt als traditionele verlichting en dus niet opvalt voor de gasten, en die gemakkelijk te plaatsen is.

 

Zdeněk Krýsl, Project Sales Manager bij Panasonic: “Dankzij de lasertechnologie zijn de totale gebruikskosten sterk gereduceerd en verschillen ze nauwelijks van de aanschafprijs. Met een levensduur van 20.000 uur kunnen ze naar verwachting vijf jaar werken zonder extra kosten.”

 

Lees hier de volledige casestudy >>

Training Academy

Panasonic Visual Academy – komende trainingsdata

Panasonic's volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn zojuist bekendgemaakt en geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die de relevante online cursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met deze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en Panasonic's nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Trainingskalender mei:

  • 8-9 mei 2018: Projector: Visual Advanced Expert / LANG ACADEMY (training in het Duits)

 

Trainingskalender juni:

  • 12 juni 2018: Projector: Visual Expert-certificering
  • 13 juni 2018: Projector: Visual Advanced Expert-certificering
  • 14 juni 2018: Display: Visual Advanced Expert-certificering

 

Alle trainingssessies vinden plaats in ons Europese trainingscentrum in
Wiesbaden in kleine, praktijkgerichte, interactieve groepen.

 

Als u interesse hebt in de Panasonic Visual Academy en meer wilt weten of een plaats wilt reserveren, meld u dan hieronder aan.

 

Meer informatie en aanmelden >>

 

 

Your Visual Distributor