Panasonic Visual Solutions Nieuwsbrief Juli 2018

03-08-2018

 

Welkom bij onze nieuwsbrief van juli 2018. Zoals altijd heeft het Panasonic Visual Solutions-team weer hard gewerkt om u op de hoogte te brengen van het laatste nieuws over onze projectoren en schermen, interessante casestudies en trainingsmogelijkheden.

 

Projectoren
Nieuwe RQ22 laserprojector van 20.000 lumen levert indrukwekkende 4K+-resolutie

 

De nieuwe PT-RQ22K 3-Chip DLP-laserprojector levert meer pixels en meer detail voor indrukwekkende resultaten, terwijl hij toch nog de compactheid en kleine voetafdruk van een RZ21K heeft.

 

Met behulp van de unieke "pixel shift"-technologie van Panasonic, creëert de RQ22 4K+-resolutie met meer pixels op het scherm dan gewone 4K-projectoren zodat fijnere details zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen creatievelingen nog indrukwekkendere ervaringen creëren die het publiek helemaal laten opgaan in de projectie.

 

Dankzij de quad pixeled drive en Real Motion-processor van 240 Hz worden heldere, scherpe afbeeldingen mogelijk, zelfs bij snel bewegende content, waardoor de bewegingsonscherpte afneemt.

 

De PT-RQ22K combineert in zijn klasse toonaangevende 4K+ afbeeldingskwaliteit met lage totale eigendomskosten. De optische motor wordt beschermd door koeling op basis van warmtepijpen, zodat er geen luchtfilter nodig is en de projector gedurende lange tijd kan worden gebruikt zonder dat er onderhoud aan hoeft te worden gepleegd. De RQ22 heeft alles wat nodig is om het publiek helemaal uit zijn dak te laten gaan.

 

Lees meer

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Project-mapping

Projectie op de Arc de Triomphe in het kader van het Wereldkampioenschap: 4K+-technologie in actie

 

12 van onze spiksplinternieuwe PT-RQ32K 4K+-laserprojectoren werden gebruikt voor de huldiging van de nieuwe wereldkampioenen in Parijs. Het reclamebureau Auditoire en onze partner ETC hebben een prachtige mapping voor de viering ontworpen, die werd geprojecteerd op de Arc de Triomphe.

 

 

Panasonic Technology
Hoe Panasonic onderwijsinstellingen helpt een geïntegreerde oplossing voor het opnemen van colleges in te voeren

 

In het opnemen en online delen van colleges ligt inmiddels de toekomst van het hoger onderwijs. Het is een ‘win-win’ voor studenten en docenten: studenten halen meer uit hun leerervaring en universiteiten en hogescholen kunnen een groter publiek bereiken, waaronder mensen die de colleges niet persoonlijk bij kunnen wonen. En omdat we meer leren met visuele hulpmiddelen kunnen de examenresultaten met wel 15% verbeteren als colleges worden opgenomen.

 

Het product van Panasonic om colleges op te nemen via IP is een geïntegreerde oplossing met video-opname, 4K-projectie, een interactief whiteboard en online publicaties (via een partnerschap met Panotop).

 

Neem colleges op video op zodat ze op elk moment, vanuit waar dan ook kunnen worden bekeken via live streaming of door ze te downloaden. Met eenvoudig te installeren software voor automatisch volgen wordt de spreker gedurende het college gevolgd, waardoor’een aparte cameraman overbodig is.

 

Meer informatie

 

Casestudie
Giudizio Universale Michelangelo en de geheimen van de Sixtijnse Kapel: wanneer projectie de hoofdrol speelt

 

Panasonic-technologie wordt op spectaculaire wijze gebruikt om een 270°-video-ervaring, waar het publiek helemaal in op gaat, te creëren in het Auditorium Conciliazione in Rome.

 

In de indrukwekkende show, geproduceerd door Artainment Worldwide Shows, wordt fysieke actie gecombineerd met muziek en speciale effecten, die mogelijk worden gemaakt door de producten van Panasonic voor videoprojectie.

 

Voor de theatrale installatie werden 30 laserprojectoren met enorme full HD, extra heldere schermen gebruikt die de kijker virtueel meevoeren naar het centrum van de Sixtijns Kapel voor een multisensoriële culturele ervaring. Er werden 18 x PT-RZ31K-projectoren van 31.000 lumen, 10 x PT-RZ21K van 20.000 lumen en twee PT-RZ12K van 12.000 lumen gecombineerd om de Sixtijnse Kapel tot leven te brengen.

 

“Panasonic was de beste optie”, zei Marco Balich, artistiek directeur van de’ show. “Het bedrijf kon niet alleen hypermoderne technologie bieden, maar begreep ook gelijk wat de bedoeling van het project was.”

 

Neem een kijkje achter de schermen met deze video

 

Brochures
Nieuwe brochure-informatie projectoren en schermen

 

Onze brochures over de projectoren en schermen zijn geüpdatet met de informatie die op Infocomm 2018 werd aangekondigd waaronder:

  • Projector van 20.000 lumen voor grote locaties – PT-RQ22
  • Grote 4K-schermen – SQ1-reeks
  • LCD-laserprojectoren – MZ770-serie
  • 1-Chip DLP-laserprojectoren – PT-RZ120 en PT-RZ870
  • Draagbare projectoren van 4.000 lumen – VW360-serie

U kunt de brochures hier downloaden:

Meer informatie


Casestudie
De York Minster-kathedraal op zijn mooist

 

Er is in de laatste decennia meer dan £18 miljoen uitgegeven aan de restauratie van de historische glas-in-loodramen van de York Minster. In juni 2018 werd de opdracht gegeven voor een video- en geluidsinstallatie voor een fundraising-evenement van The Northern Lights Dinner.

 

De uitdaging was om de binnenkant van de Minster te vullen met geprojecteerde beelden, maar toch genoeg ruimte over te laten voor de gasten. Tijdens het evenement genoten 700 mensen van de show van 10 minuten en in de twee dagen erna nog eens 3.300 bezoekers. De geprojecteerde beelden bedekten het hele schip van 65 x 20 meter en de muur aan de westzijde. Er werden acht gemengde projectoren gebruikt om afbeeldingen op het dak te projecteren en nog eens drie voor de achtermuur: allemaal Panasonic PT-DW17K-eenheden van 17.000 lumen.

 

“Door projectoren van Panasonic te gebruiken hadden we meer creatieve vrijheid, omdat we ons volledig op het artwork konden richten”, zei Karen Monid, geluidskunstenaar bij The Projection Studio. “Het is ontzettend belangrijk dat de apparatuur goed werkt.”

 
Lees het hele verhaal

 

Training Academy
Visual Academy – aanstaande trainingsdagen

 

Onze volgende trainingssessies voor schermen en projectoren zijn open voor aanmeldingen. Ze kunnen worden gevolgd voor visuele professionals die zich hebben ingeschreven voor ons partnerprogramma en de relevante online cursussen op het Panasonic Academy-trainingsplatform met goed gevolg hebben doorlopen. Met onze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectoren en onze nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Zomeragenda

4 September
Projector: Visual Expert Certification

 

5 September
Projector: Visual Advanced Expert Certification

 

6 September
Display: Visual Advanced Expert Certification

 

Lees er hier meer over

 

 

 

Your Visual Distributor