Panasonic Visual Solutions Nieuwsbrief September 2018

25-09-2018

Links naar de artikelen

> Introductie nieuwe instapreeks 4K-displays van 43” tot 86” >>

> Een interactieve hub realiseren in Media City Bergen >>

> Compacte RZ120-laserprojector met 12.000 lumen voor fenomenale prestaties >>

> Welkom in Rome is een reis door de tijd dankzij laserprojectie >>

> Geïntegreerde oplossing van Panasonic voor college-opname >>

> Indrukwekkend walls maken met volledig op maat te maken videowanden >>

> Een indrukwekkende show tot stand brengen voor de tentoonstelling 'David Bowie Is’ >>

> Nieuwe premium lenzen voor 3-chip DLP-projectors, ideaal voor projecties met hoge helderheid >>

> Training voor visuele professionals >>

 


 

 

Professionele schermen

Wij introduceren ons nieuwe aanbod 4K-displays van 43” tot 86”

De EQ1-serie heeft zes nieuwe modellen met indrukwekkende beelden in 4K-resolutie. Ultra-realistische details en levendige kleuren zijn beschikbaar op alle formaten uit het assortiment, van 43” tot 86”.

Gebruiksvriendelijkheid ligt ten grondslag aan de EQ1-serie: het is eenvoudig om schermen te installeren, instellen en bedienen. Het dunne ontwerp met elegante smalle omlijsting maximaliseert het schermoppervlak. Elk model heeft een USB-mediaspeler die 4K- en Full HD-inhoud kan weergeven zonder dat er externe kabels of een set-up-box nodig zijn. Twee HDM-terminals compatibel met HDCP 2.2 kunnen worden gebruikt om DRM-beveiligde content af te spelen.

 

De gebruiksvriendelijke lcd-panelen zijn uiterst geschikt voor winkelcentra, showrooms, vergaderzalen en klaslokalen. Ze kunnen allemaal worden ingesteld op staande weergave en daar bovenop zijn de twee grootste panelen voorzien van In-Plane Switching-technologie voor zichtbaarheid bij weergave in een hoek buiten de as.

De displays zijn dit najaar verkrijgbaar vanaf oktober.

 

Lees meer

 


 

 

Casestudie

Een interactieve hub realiseren in Media City Bergen

Media City Bergen is een gloednieuw kennis- en bedrijvencentrum in Noorwegen waar een groep media- en techbedrijven, maar ook onderwijsinstellingen en onderzoeksbureaus en zelfs twee mediabedrijven, onder één dak gevestigd zijn.

 

De technologie van Panasonic is alom aanwezig in de gedeelde ruimtes, wordt gebruikt voor registraties, in vergaderruimtes en voor enorme projecties in de grote foyer.

Daarnaast maken de regionale krant Bergens Tidende en de omroep NRK gebruik van een reeks technologieën van Panasonic in hun kantoorruimtes binnen het gebouw.

 

Lees het hele verhaal

 


 

 

Installatieprojectoren

Compacte en flexibele RZ120-laserprojector met 12.000 lumen voor fenomenale prestaties

De nieuwe PT-RZ120 met 12.000 ANSI lumen (12.600 centre lumen) is een compacte aanwinst om het projectorassortiment van Panasonic te vervolledigen. De projector combineert fenomenale prestaties met een WUXGA-resolutie, terwijl zijn lichte gewicht (24 kg) hem tot een compacte en flexibele keuze maakt.

Uitstekende felle kleuren en langdurige helderheid maken de PT-RZ120 uiterst geschikt voor intensief gebruik in het onderwijs, musea, tentoonstellingen en digitale signalering. Content kan ook met 4K-resolutie worden geprojecteerd dankzij een 4K-aansluiting

 

Het gebruik is ongecompliceerd met eenvoudige, ingebouwde bediening en geen opstarttijd, waardoor de projectie gelijk begint. Dankzij de luchtdichte en stofbestendige optische units zijn de eerste 20.000 uur van het gebruik onderhoudsvrij en de koelsystemen van de PT-RZ120 maken luchtfilters overbodig. De langdurige lichtbron van de laser projecteert consistent zonder lampen.

 

De PT-RZ120-projector is vanaf oktober verkrijgbaar.

 

Meer informatie


 

 

Casestudie

Welkom in Rome is een reis door de tijd dankzij laserprojectie

In de “Welkom in Rome”-tentoonstelling wordt het verhaal van Rome verteld in 30 minuten, in een indrukwekkende multimediaruimte in een voormalige bioscoop. De meeslepende projectie reconstrueert een reis door de geschiedenis van Rome met 15 PT-RZ570 Solid Shine-laserprojectoren van Panasonic. De projectoren werden geselecteerd vanwege hun helderheid en het onderhoudsgemak.

 

In de grote hal met 80 stoelen heeft tien Panasonic PT-RZ570W-videoprojectoren en er staat een groot beeldhouwwerk van 35m2, toegewijd aan Rome. Het multiprojectie-systeem staat afgesteld op vijf verschillende oppervlaktes: twee zijwanden, de vloer, het plafond en op het beeldhouwwerk dat letterlijk het publiek omringt. De geprojecteerde beelden bestaan uit portretten, schilderijen en architectuur die een realistisch beeld geven van de Eeuwige Stad.

 

Lees er hier meer over

 


 


 

Panasonic Solutions

Geïntegreerde oplossing van Panasonic voor college-opname

In het opnemen en online delen van colleges ligt inmiddels de toekomst van het hoger onderwijs. Het opnemen van colleges maakt het mogelijk om overal en op ieder moment op een dynamische manier te studeren.

 

Hierdoor wordt het onderwijs aantrekkelijker, waardevoller en flexibeler voor zowel de docent als de student.

We hebben een pagina over college-opname gemaakt op onze site waar u handige informatie kunt vinden over technologie voor het opnemen van lessen: business.panasonic.nl/opnemen-van-hoorcolleges-via-IP.

 

Bekijk hoe Panasonic een volledig geïntegreerd platform voor college-opname biedt om content op te nemen, te projecteren, annoteren en publiceren. Een whitepaper met een enquête uitgevoerd in samenwerking met AV-technologie, behandelt de besturingssystemen en markttrends op het gebied van college-opname in het hoger onderwijs.

 

Meer informatie

 

Download de white paper


 

 

Professionele schermen

Indrukwekkende walls maken met volledig op maat te maken videowanden

Met de 55” naadloze, ingebouwde panelen kan de volledig op maat te maken videowandoplossing met multitouch voor vrijwel elk formaat videowand worden ingezet (2x2, 3x1, 3x2, 4x2 of 4x3 worden het meest gekozen) en is ideaal voor de detailhandel, musea of hoogwaardige bedrijfsomgevingen. Uitgerust met Shadow Sense-technologie, kan de oplossing snelle realtime reactietijden aan de dag leggen, is de accuratesse van het touchscreen hoger en is de lichtreflectie uitstekend.

 

De touch-overlay bedekt de gehele videowand waardoor er een uniek, interactief oppervlak wordt gecreëerd zonder onderbrekingen. Daar komt nog eens bij dat het installeren van de touch-functionaliteit bij het servicepakket is inbegrepen en ter plaatse wordt gedaan: een echt plug-and-play systeem. Staande of liggende montage voor nog meer flexibiliteit.

 

Er is een scala aan helderheidsniveaus beschikbaar, uiteenlopend van 700 cd/m2 (VF1-SST en LFV70-SST) tot 500 cd/m2 (LFV8-SST).

 

De touch-overlay biedt 12 multitouch-punten bij de 2x2 configuratie en tot wel 20 punten bij de grootste configuratie van de videowand.

 

Meer informatie


 

Casestudie

Een indrukwekkende show tot stand brengen voor de tentoonstelling 'David Bowie Is’

Een ongelofelijke multimedia-installatie dat het leven en de carrière van de legendarische muzikant David Bowie viert, bracht meer dan 130.000 bezoekers naar het Modern Art Museum Bologna. De installatie was de Italiaanse versie van de show ‘David Bowie Is’ over de artiest.

 

Om een meeslepende en interactieve reis te creëren, werd er een multimediaroute gebouwd met behulp van drie PT-RZ570-laserprojectoren, vier PT-DZ21-projectoren, twee PT-DZ6700-projectoren en een Space Player. De projectoren werden volledig geïntegreerd met de audio-installatie om een interactieve route voor bezoekers te ontwerpen, waarin ze werden omgeven door muziek, geluid en beelden.

 

De beeldende show omvat 50 jaar van het persoonlijke leven en de carrière van Bowie. Aan het eind van de reis herleefden bezoekers een concert. De PT-DZ21, uitgerust met groothoeklenzen, projecteerde video en beelden op de vier muren van een kubus.

 

Lees het hele verhaal


 

Projectoraccessoires

Nieuwe premium lenzen voor 3-chip DLP-projectors, ideaal voor projecties met hoge helderheid

We hebben ons aanbod premium lenzen uitgebreid met drie nieuwe producten.

De ET-D3LEW10, ET-D3LET30 en ET-D3LET40 breiden de ET-D3LE-

lensserie en de populaire ET-D75LE-serie uit. Premium functies zijn onder

meer lens-id-geheugen en een zeer accurate stappenmotor met digitale zoom.

 

De drie nieuwe lenzen verbeteren focus, scherpte en de omgang met warmte

van de projector. Dit maakt ze tot een uiterst geschikte keuze voor projecties

met hoge helderheid van de PT-RZ21 of PT-RZ31-projectorseries van

Panasonic.

 

De ET-D3LEW10-lens is nu te verkrijgen, de ET-D3LET30 in september en de

ET-D3LET40 vanaf november.

 

Meer informatie


 

 

Visual Academy

Visual Academy – aanstaande trainingsdagen

Onze volgende trainingssessies voor schermen en projectors zijn geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die zijn geregistreerd bij ons partnerprogramma en die de relevante onlinecursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met onze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en onze nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Herfstkalender:

Oktober:

9e: : Visual Expert-certificering voor projectors

10e: Visual Advanced Expert-certificering voor projectors

11e: Visual Advanced Expert-certificering voor displays

 

November:

27e: Visual Expert-certificering voor projectors

28e: Visual Advanced Expert-certificering voor projectors

29e: Visual Advanced Expert-certificering voor displays

 

Lees meer

 

 

 

 

Your Visual Distributor