Panasonic nieuws november 2018

13-12-2018

 

Onderstaand het Panasonic nieuws van november 2018  hierin het laatste nieuw over projectoren, displays, interessante casestudies en het actuele trainingsaanbod.

               

               

Inhoud:

  • De unieke, filterloze technologie voor laserprojectors van Panasonic zorgt voor een onderhoudsvrije bediening
  • Japonismes 2018 – Panasonic-projectors gebruikt om de Eiffeltoren te verlichten
  • Registreer u nu voor een gratis toegangskaart voor ISE 2019
  • Projection Artworks kiest de helderste laserprojectors voor de grootste mapping-show ooit
  • Introductie van een assortiment heldere, compacte draagbare projectors - LB-serie
  • Nieuwe projectors met korte brandpuntsafstand voor comfortabele presentaties - TW-serie
  • Een symfonie van licht in de Royal Albert Hall
  • Training voor visuele professionals

De unieke, filterloze technologie voor laserprojectors van Panasonic zorgt voor een onderhoudsvrije bediening

 

De laserprojectors uit de onlangs gelanceerde RZ21-serie zitten vol nieuwe functies die speciaal zijn ontwikkeld voor de live-entertainmentindustrie. In deze markt heeft men over het algemeen behoefte aan robuuste projectors die moeiteloos werken in lastige situaties en configuraties.

Panasonic heeft een innovatief koelsysteem geïntroduceerd zonder filters, waardoor de projectors onderhoudsvrij kunnen worden bediend– een wereldwijde primeur in dit marktsegment van projectors met hoge helderheid. De unieke Panasonic-technologie is al beschikbaar op de DLP-laserprojectors met 1 chip, maar is verbeterd en kan nu ook omgaan met de rook die wordt gebruikt in podiumomgevingen.

 

Lees onze technologiepagina waar wordt uitgelegd hoe het nieuwe filterloze ontwerp werkt.


 

Projectors van Panasonic verlichten de Eiffeltoren voor Japonismes 2018

 

In september 2018 was de Eiffeltoren in Japanse kleuren gehuld om het 160e jubileum van de vriendschap tussen Frankrijk en Japan te vieren Het evenement heette "Japonismes 2018". Panasonic leverde projectoren met een hoge helderheid die deel uitmaakten van een unieke lichtshow, ontworpen door de wereldberoemde lichtontwerpers Motoko Ishii en Akari-Lisa Ishii.

Er werden 18 PT-RZ21K-projectoren gebruikt voor het project. De laserprojectoren werden geselecteerd omdat ze geweldige kleuren reproduceren, een helderheid van 20.000 lumen bieden en compact en lichtgewicht zijn.

Magnum was het partnerbedrijf dat verantwoordelijk was voor de technische integratie van het project. “Dankzij de videoprojectoren van Panasonic konden we de krachtige effecten realiseren die we voor dit project nodig hadden”, zei José Jorge, technisch directeur van Magnum. “Dankzij de compacte aard van de producten konden we ook ruimt besparen, iets dat erg waardevol is bij een openbaar evenement als dit.”

 

Lees het hele verhaal    


            

Meld u nu aan  


 

De helderste laserprojectors van Panasonic uitgekozen voor de projectie van de grootste mapping-show ooit

 

Projection Artworks heeft met 70 projectoren van Panasonic van 148 miljoen pixels drie grootschalige, spectaculaire mapping-shows gecreëerd en geprojecteerd op drie verschillende locaties wereldwijd.

Eén project betrof de grootste geprojecteerd mapping-show in de buitenlucht ooit, op de Azreili Sarona-toren. “We hebben voor al onze skyline-shows PT-RZ31K-projectoren van Panasonic gebruikt om gigantische, naadloze canvassen te creëren”, vertelt Jackson Tayler, hoofd Technologie bij Projection Artworks. “Het is het werkpaard waarop we vertrouwen voor onze skyline-shows, dankzij de krachtige output van 31.000 lumen waarmee we zelfs in de lastigste omstandigheden helder en scherp kunnen projecteren.”

Het Macallan-project in Schotland ging gepaard met een indrukwekkende opening waarbij het verhaal van het whiskymerk werd verteld met video-content, 3D-mapping-technieken en licht-design. Deze show vond plaats bij de beroemde destilleerderij. Het laatste project was een mapping-show op het Four Seasons-hotel in Bahrein voor Gulf Air.

 

Meer informatie             


Draagbare projectors

Introductie van een assortiment heldere, compacte draagbare projectors - LB-serie

 

Panasonic vernieuwt zijn aanbod van draagbare projectors met een splinternieuw LB-assortiment waarvan de lampen pas na een cyclus van 20.000 uur vervangen hoeven te worden (in de eco-stand). Dit nieuwe assortiment is ideaal voor onderwijs of bedrijven, heeft lage onderhoudskosten en is milieuvriendelijker.

De 6 modellen variëren in helderheid van 3.000 tot 4.100 lumen en in resolutie van WXGA tot XGA.

Alle modellen hebben een hoog contrast van 16.000:1 en een daglicht-functie voor een optimale beeldkwaliteit, zelfs in helder verlichte ruimtes. Voor extra gebruiksgemak ondersteunen alle modellen automatische input search en trapeziumcorrectie in de hoeken.

 

 

 

 

 

 

Meer informatie    

Projectors met korte brandpuntsafstand

Nieuwe projectors met korte brandpuntsafstand voor comfortabele presentaties - TW-serie

 

Panasonic vernieuwt zijn aanbod van projectors met een korte brandpuntsafstand met een splinternieuw TW-assortiment, waarvan de lampen pas na een cyclus van 20.000 uur vervangen hoeven te worden (in de eco-stand). Dit nieuwe assortiment is ideaal voor onderwijs of bedrijven, heeft lage onderhoudskosten en is milieuvriendelijker.

De serie bestaat uit 4 modellen die variëren in helderheid van 3.200 tot 3.800 lumen en in resolutie van WXGA tot XGA.

De PT-TW371R is ook uitgerust met interactieve functies waarmee maximaal twee personen bij een presentatie tegelijkertijd op de geprojecteerde afbeeldingen kunnen schrijven met een pen of pointer.

Alle modellen hebben een hoog contrast van 16.000:1 en een daglicht-functie voor een optimale beeldkwaliteit, zelfs in helder verlichte ruimtes. Voor extra gebruiksgemak ondersteunen alle modellen automatische input search en trapeziumcorrectie in de hoeken.

 

 

Meer informatie         

 


 

Een symfonie van licht in de Royal Albert Hall

 

30 laserprojectors van Panasonic zijn gebruikt om een bijzonder visueel en muzikaal verhaal te vertellen ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog, honderd jaar na dato, in de Royal Albert Hall in Londen en de Usher Hall in Edinburgh. De projecties bestonden uit een reeks muzikale bewegingen rondom berichten uit de Eerste Wereldoorlog.

De RZ31K was een voor de hand liggende keuze, omdat hij relatief compact is maar toch een helderheid van 31.000 lumen biedt en is uitgerust met een dual drive optische laser-engine voor extra betrouwbaarheid. “We hebben de RZ31K gebruikt als belangrijkste projector”, zei James Roxburgh, productiemanager voor de evenementen. Het is het meest heldere model dat momenteel verkrijgbaar is op de huurmarkt.”              

 

Lees meer


 

Training voor visuele professionals

 

Onze volgende trainingssessies voor schermen en projectors zijn geopend voor aanmeldingen. Ze zijn beschikbaar voor visual professionals die zijn geregistreerd bij ons partnerprogramma en die de relevante onlinecursussen op het trainingsplatform Panasonic Academy met succes hebben afgesloten. Met onze persoonlijke trainingscursussen voor certificering tilt u uw kennis van displays, projectors en onze nieuwste technologieën naar een hoger plan.

 

Februari:

26: Visual Expert-certificering voor projectors

27: Visual Advanced Expert-certificering voor projectors

28: Visual Advanced Expert-certificering voor displays

 

Webinars

Naast de ‘face-to-face’ certificeringscursussen biedt Panasonic Visual Solutions nu ook gratis technische webinars over nieuwe producten aan. Klik hier voor meer informatie en om u voor de webinars aan te melden.

 

Meld u nu aan  

 

 

Your Visual Distributor