Canon lanceert 2e native 4K projector; 4K501ST!

01-08-2016

Persbericht 


Met de introductie van de XEED 4K501ST-projector biedt 
Canon nieuwe installatiemogelijkheden 

Canon versterkt haar assortiment 4K-installatieprojectoren, met verbeterde helderheid, functionaliteit en beeldkwaliteit 

‘s- Hertogenbosch, 19 juli 2016 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, kondigt vandaag de introductie aan van de Canon XEED 4K501ST, de nieuwste aanwinst in het assortiment 4K-installatieprojectoren en een upgrade van het XEED 4K500ST-model.


De XEED 4K501ST is uitgerust met geavanceerde imagingtechnologie om een superieure resolutie en beeldkwaliteit te leveren. Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt deze projector ideaal voor simulaties, presentaties en tentoonstellingen. Het nieuwe model biedt met HDMI 2.0 ook een verbeterde functionaliteit en zorgt voor 4K-videoweergave via één kabel. 


Hoge beeldkwaliteit    
De 4K501ST is ideaal voor omgevingen waar content van hoge kwaliteit wordt getoond, zoals bij gebruik van een 4K Ultra HD Blu-ray-speler tijdens medische conferenties, in collegezalen of in creatieve installaties in experience centra of musea. De HDMI 2.0-connectiviteit biedt een verbeterde framerate van 60 fps 
(frames per seconde) om 4K-videocontent vlekkeloos weer te geven. En de ondersteuning van HDCP 2.2 – de meest recente encryptietechnologie voor bescherming van copyright – garandeert compatibiliteit om 4K-media te kunnen projecteren. 

 

Met een helderheid van 5.000 lumen over het gehele zoombereik, maakt het hoge definitie (4.096 x 2.400) LCOS-paneel in de XEED 4K501ST het ook mogelijk om content te projecteren met een resolutie die hoger is dan 4K digital cinema. Canon’s unieke en verbeterde AISYS (Aspectual Illumination System) optische systeem zorgt voor volle, natuurlijke kleuren en een natuurgetrouwe weergave van zwarte delen - met een hogere contrastverhouding voor een optimale kijkbeleving.  

 

Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector voor Visual Communications bij Canon Europe, zegt: “De introductie vorig jaar van de XEED 4K500ST markeerde een belangrijke stap op weg naar een leidende positie in de 5.000-10.000 lumen 4K-installatiemarkt. Met de introductie van de XEED 4K501ST bieden we vandaag de dag nieuwe installatiemogelijkheden om in te spelen op een breder scala aan toepassingen om zo ons doel te bereiken. Dankzij geavanceerde technologieën – zoals HDMI 2.0 en HDCP 2.2 – bieden we installateurs en systeemintegrators een oplossing die niet alleen een uitzonderlijke helderheid, kleurweergave en resolutie levert, maar ook een reeks aan connectiviteitsopties biedt om eindgebruikers te ondersteunen en te helpen met hun sterk uiteenlopende installatiewensen.” 


Kostenefficiënt  


De XEED 4K501ST wordt ook ondersteund door Canon’s 3 Year Lamp Warranty, een effectieve bescherming tegen de kosten voor vervanging van lampen gedurende een periode van drie jaar vanaf nieuw. Dit draagt bij aan een aanzienlijke verlaging van de operationele kosten van de XEED 4K501ST en maakt deze 4K-installatieprojector tot een aantrekkelijke keuze voor een reeks aan installatieomgevingen. 


De 4K501ST zal vanaf oktober 2016 verkrijgbaar zijn. 

 

Over Canon 


Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Imaging (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging 
(foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s). Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) met in totaal 277 dochterondernemingen. Dagelijks zijn hier meer dan 194.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Meer informatie over Canon Nederland is te vinden op www.canon.nl.  
### 

 

Your Visual Distributor