Trends en succesfactoren bij LG LED-displays in retail

26-06-2020

 


Graag neemt LG u verder mee in de wereld van LED door dieper in te gaan op de mogelijkheden in diverse omgevingen. Te starten met het presenteren van unieke content via LED-displays. Laat u inspireren!

In het kort: displays hebben hun weg gevonden in de wereld van retail. Het is enorm eenvoudig geworden om actuele informatie aan klanten te laten zien, zonder de noodzaak van het vervangen van fysieke signage.

De WOW-factor
Waar het bovenstaande voorbeeld vooral doelt op het informeren van klanten, gaan displays steeds meer onderdeel uitmaken van de totale experience. De fysieke winkelstraat moet een unieke ervaring bieden om zich te blijven onderscheiden van het online winkelen. Retailers dienen zich bewust te zijn van een unieke winkelervaring. Met behulp van de juiste LED-displays en passende unieke content wordt een grote stap gezet in de juiste richting.

Zeker in metropolen zoals Londen zie je dat winkelruimtes aantrekkelijker worden gemaakt met opvallende schermen die de creativiteit van een merk laten zien. Het is zelfs zo dat winkeliers daar een ‘WOW-factor’ moeten hebben om een winkel te kunnen openen in bepaalde gebieden.

Toegevoegde waarde
LED-displays vervullen daarom een belangrijke rol in de beleving van klanten. Tot op een bepaalde hoogte kun je deze oplossingen inzetten om prijzen of aanbiedingen uit te lichten – dat waarderen klanten altijd. Tegelijkertijd biedt een display de ruimte om een verhaal te vertellen.

Daarin maakt de content die wordt gepresenteerd via een LED-display het verschil. Het ophangen van een display is de eerste stap van een totale strategie. Om daarin succesvol te zijn, spelen er 3 factoren mee: 


1. Het juiste CMS

Denk bij het opstellen van een contentstrategie na over welk content management system (CMS) u wilt gebruiken. Met behulp van het juiste CMS is alle content op de juiste plekken zichtbaar, zonder al te veel moeite.
 
2. Optimaliseer de customer journey
Visualiseer hoe uw klanten de winkel betreden en welke ‘touchpoints’ er zijn. Op deze zichtbare plekken kunt u video’s over de herkomst van producten laten zien of de meest recente campagnevideo tonen.
 
3. Flexibiliteit
Met behulp van LED-displays ontstaat er variatie in het beeld van winkelruimtes. Daarbij is flexibiliteit het uitgangspunt: zorg voor een sterke basis aan content die per seizoen wordt uitgebreid met actuele beelden en informatie. 


Beleven is onderscheiden
Door klanten de meest optimale klantbeleving te bieden, wordt het voor retailers mogelijk om zich te onderscheiden van de rest. Klanten ondergaan een ervaring die ze nergens anders krijgen met behulp van de juiste contentstrategie en een passende display. Uiteindelijk kunt u zo al gauw de vruchten plukken van de juiste LED-oplossingen.
 

 

 

Your Visual Distributor